Cum se joaca Bingo

Cum se joaca Bingo?

Bingo este unul dintre cele mai simple jocuri de noroc

Istoria acestui joc ne duce la o versiune mai veche a jocului de loto. Acesta a aparut in Italia in anul 1530. In anii 1780 si francezii au preluat acest joc si au adus cateva modificari. In secolul 19, un afacerist american a imprumutat ideea europenilor, a adus si el modificari si a creat ceea ce noi azi stim sub numele de Bingo. 

Cum se joaca Bingo?

Acesta este unul dintre putinele jocuri de noroc unde experienta nu isi spune cuvantul. Este doar un joc al sanselor. Este bazat pe alegerea unor anumite numere si extragerea lor din urna. Castigul este stabilit ca la Loto, daca numerele extrase sunt incercuite pe biletul tau, ai castigat, daca nu, mai poti cumpara un bilet sa iti incerci din nou norocul. 

Diferenta dintre Loto si Bingo este ca in cazul primului joc, se extrage un numar fix de numere, in cazul celui de-al doilea, se extrag numere pana exista un castigator. 

Si la Bingo suma totala creste in functie de numarul de jucatori inscrisi, dar si in functie de suma pe care ei vor sa o joace. Aranjarea numerelor se face pe baza de linii, iar premiile se dau celor care au completat o line, doua linii, trei linii sau tot cartonasul. Fericitul castigator striga `Bingo`, isi retrage banii si se poate bucura de ei, sau ii poate reinvesti in alte bilete. 

Care sunt cele mai populare jocuri de Bingo? 

In zilele noastre exista mai multe variante de joc. Numarul de bile difera si poate fi 30, 75, 80 sau 90 de bile. In Europa cea mai comuna varianta este cea cu 90 de bile. Jucatorul primeste un carton de joc cu 3 linii si 9 coloane cu numere. 

In prima faza se joaca pentru completarea unei singure coloane, apoi si pentru completarea celei de-a doua, iar spre final telul este completarea tuturor celor trei coloane si rostirea cuvantului magic `Bingo`. 

Pentru jocul cu 75 de bile taloanele de joc prezinta 24 de numere aranjate intr-un mod aleatoriu pe 5 coloane si 5 linii. Diferenta este ca aici ultimele 4 linii se premiaza doar daca sunt completate pe orizontala in timp ce prima linie poate fi completata si pe verticala.

Sansele de castig cresc odata cu numarul cartonaselor de joc

Ca si la Loto, la Bingo sansele cresc odata cu numarul cartoanelor de joc. In cazul jocului de Bingo, poti cumpara cartonasele automat fara a te interesa ce numere sunt scrise pe ele, sau poti sa alegi tu numerele.

Bingo este prezent si online, bineinteles. In cazul mediului online, la Bingo nu mai trebuie sa astepti extragerea numerelor, la fel cum se intampla la televizor. Totul se face automat iar castigatorii sunt anuntati in mod direct odata cu completarea liniilor de joc.

Jackpot la Bingo

La jocul de Bingo se poate ajunge si la premii numite Jackpot. Pentru cele doua tipuri de Bingo pe care le-am prezentat (cel cu 90 de bile si cel cu 75 de bile), Jackpot-ul poate ajunge la premii de pana la cateva zeci de mii de dolari. Aceste premii se pot castiga daca se completeaza liniile pana la un anumit numar de bile. La cel cu 90 de bile Jackpot-ul se poate atinge pana la bila 35-45, iar la cel cu 75 de bile pana la bila 25-35.

Sfaturi utile pentru a-ti creste sansele de castig la Bingo

Ca si Loto, Bingo este un joc unde norocul este cel care primeaza. Sunt totusi cateva sfaturi pe care le poti lua in considerare pentru a-ti creste sansele de castig la Bingo:

  • Incearca sa intrii in forum-uri de specialitate. Aici sunt multi jucatori ca tine care discuta despre acest joc si experientele intalnite. Poti afla lucruri interesante si de ajutor de la ei.
  • Joaca mai multe cartonase. Sansele cresc odata cu numarul de cartonase pe care il joci. Incadreaza-te si in bugetul pe care il ai, bineinteles. Si aici, ca si la toate jocurile de noroc, incearca sa iti cunosti foarte bine limitele bugetului si sa te bazezi pe ele atunci cand intrii la un joc de noroc de orice fel.
  • Incearca sa joci la ore la care lumea nu joaca de obicei. In mediul online, jocurile de noroc sunt supra saturate de jucatori in week-end si dupa amiaza, dupa ce lumea ajunge acasa de la munca. Cu cat intrii alaturi de mai putini jucatori intr-un joc de Bingo online, cu atat ai sanse mai mari de castig.
  • Profita cu atentie de bonusurile oferite de platformele online. Daca intrii pentru prima data pe o platforma online unde poti juca la Bingo, vei primi un bonus de intrare. Profita de el cu cap si investeste astfel incat tot timpul sa ai o rezerva disponibila in caz ca pierzi.